nr.1 foodmagazine

kip met misopasta en bacon

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lang leve de verstrengeling van culturen! Jill Dupleix onderzoekt de fusiontrend waarbij Aziatische smaken worden gekruist met allerlei andere en deelt haar spannende favorieten met ons, waaronder deze kip met misopasta en bacon.

Probeer ook deze Hollandse kip met wokgroente!

gekaramelliseerde misokip met bacon
hoofdgerecht | 4 personen

4 lente-uien, fijngesneden
+ extra voor serveren
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
12 plakjes pancetta of doorregen bacon
4 grote kippendijfilets, schoongesneden
2 el misopasta, zie voorraadkast pag. 34
(toko of oosterse supermarkt)
2 el sojasaus
2 el ahornsiroop
zonnebloemolie, om in te frituren
25 g gedroogde rijstvermicelli of glasnoedels
zoete-aardappelpuree, voor erbij
ook nodig: bakpapier, keukenpapier

Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de lente-ui in een keukenmachine met de knoflook, 1 tl zout en 1 el olijfolie tot een pasta.

Leg 3 plakjes pancetta (of bacon), iets overlappend, op een vel bakpapier. Leg dan aan één kant een kippendijfilet, gladde kant onder, erop. Herhaal met de overige plakjes pancetta en kippendijfilets.

Verdeel over elke kippendijfilet een lepel van de uipasta en vouw ze dicht. Rol elke kippendijfilet strak in de pancetta tot een pakketje.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kippakketjes met de naad onder in de pan, en bak ze 5 min. tot ze licht goudbruin zijn, keer 1 keer om. Leg ze in een met bakpapier beklede braadslee.

Klop de misopasta, sojasaus en ahornsiroop door elkaar in een kom en bestrijk de kippakketjes er royaal mee. Braad de pakketjes in 20-25 min. in de oven gaar.

Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de noedels in plukken en frituur deze in porties. Neem de noedels, zodra ze opzwellen en krokant worden, uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveer de kip op een bergje zoeteaardappelpuree, met gefrituurde noedels en extra lente-ui.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 25 min.

TEKST EN RECEPTEN JILL DUPLEIX FOTOGRAFIE MARK ROPER, NIGEL LOUGH (PORTRET) STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

misopasta