vegetarische burgers met halloumi en esfenaj

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wie een snelle, vegetarische maaltijd op tafel wil zetten zit gebakken met deze burgers! Belegd met goudbruin gebakken halloumi, courgette en Maza esfenaj.

Maak ook deze flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel!

vegetarische burgers met halloumi, esfenaj en courgette
lunch-, of hoofdgerecht | 4 personen | v

4 el Maza esfenaj (bakje 200 g)
5 el olijfolie
½ courgette, in plakjes
450 g halloumi, in 8 plakken
4 (volkoren) broodjes
12 kerstomaatjes, in stukjes
1 rode ui, gesnipperd
satéprikkers

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Schep de courgette erdoor en bak 4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Schep de courgette op een bord.

Schenk de resterende 3 el olijfolie in de pan. Dep de halloumi droog met keukenpapier en bak de kaas in 1-2 min. per kant goudbruin, zacht en smeuïg.

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de esfenaj. Verdeel er de courgette, halloumi, kerstomaatjes en rode ui over.

Dek af met de bovenste helften van de broodjes en steek ze vast met een satéprikker. Lekker met een frisse bladsalade.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTUUR EN PRODUCTIE: DELICIOUS. IN SAMENWERKING MET MAZA

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

esfenaj burgers

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze