nr.1 foodmagazine

rundvlees uit de wok met snelle kimchi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De Aziatische keuken kent gerechten uit vele verschillende streken, maar sojasaus, gember, pepers en lente-ui komen in bijna alle variaties voor. Zo ook in dit roerbak gerecht met rundvlees en snelle kimchi. 

Zo maak je een snelle kimchisalade met chinese kool en radijs!

geroergebakt rundvlees met snelle kimchi
hoofdgerecht | 4 personen

250 g platte rijstnoedels (toko)
1 el sesamolie
800 g biefstuk van de dikke lende, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el sojasaus

snelle kimchi
¼ Chinese kool (± 200 g), in dunne reepjes
3 lente-uien, in reepjes + extra voor serveren
1 grote wortel, in de lengte in dunne repen
100 g zout
2 el vissaus
1 el geraspte gemberwortel
2 el (fijne) tafelsuiker
1 el cayennepeper (naar wens)
2 milde rode pepers, zaad verwijderd, fijngehakt
sap van ½ citroen

Meng voor de kimchi de kool, lente-ui en wortel in een kom. Meng het zout met 1½ l water in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verwarm al roerend 1-2 min. tot het zout is opgelost. Neem van het vuur
en schenk het over het koolmengsel. Zet 10 min. weg om te pekelen.

Spoel het koolmengsel in een zeef onder stromend water heel grondig af en laat afkoelen. Pureer de overige ingrediënten voor de kimchi in een kleine keukenmachine tot een pasta. Voeg toe aan de kool en meng alles door elkaar. Breng op smaak met citroensap en zet weg.

Laat de noedels 5 min. weken in kokendheet water tot ze zacht zijn, laat ze dan uitlekken.

Verhit een wok op hoog vuur tot deze bijna gaat roken. Voeg de sesamolie en het rundvlees toe en roerbak 30 sec. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 2 min. Neem van het vuur.

Verdeel de noedels over 4 kommen, verdeel het vlees, de kimchi en extra lente-ui erover.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

proef de wereldMeer wereldse gerechten koken? Bestel dan nu het delicious. kookboek ‘proef de wereld’ hier in de webshop!

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

rundvlees kimchi