nr.1 foodmagazine

soep met garnalen, parelcouscous en prei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een dampende kom maaltijdsoep met garnalen, parelcouscous en prei. Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Dan alleen nog bestrooien met een lekkere topping!

Probeer ook deze salade met parelcouscous, lamsreepjes en feta uit het delicious. saladeboek!

garnalensoep met parelcouscous & prei
hoofdgerecht | 4 personen

flinke pluk saffraandraadjes
2 preien
4 el extra vergine olijfolie
1 tl venkelzaad
snufje chilivlokken
1 stengel bleekselderij, kleingesneden
2 sjalotten, fijngesneden
1 wortel, geschrapt, kleingesneden
375 ml droge witte wijn
1 l visbouillon
4 plukjes verse dragon + extra om te garneren
2 verse laurierblaadjes
4 dunne reepjes citroenschil
1 kleine rode paprika, zonder zaadlijsten, in reepjes
1 kleine gele paprika, zonder zaadlijsten, in reepjes
165 g parelcouscous
20 grote rauwe garnalen, gepeld, staartpuntje laten zitten
citroenpartjes, om te garneren
evt. lamsoor*, om te garneren
evt. knapperig brood, voor erbij

Doe de saffraan in een hittebestendige kom, schenk er 4 el kokendheet water over en laat 10-15 min. trekken.

Snijd intussen 1 prei fijn, halveer de andere prei en snijd hem in dunne halve ringen. Verhit 3 el van de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Voeg het venkelzaad en de chilivlokken toe. Schep ± 30 sec. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bleekselderij, sjalotten, wortel en fijngesneden prei toe. Bak omscheppend 5 min. en breng op smaak met zout en peper.

Schenk de wijn erbij. Laat 1 min. inkoken. Voeg de bouillon, het saffraanmengsel, de dragon, laurier en citroenreepjes toe. Breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat onafgedekt 20 min. trekken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk de groenten in de zeef met een pollepel aan om er zoveel mogelijk vloeistof uit te persen. De inhoud van de zeef heb je niet meer nodig. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Verhit de resterende el olijfolie in deze pan op matig tot laag vuur. Bak hierin de preiringen al omscheppend ± 5 min. Voeg de paprika’s toe en bak omscheppend 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Voeg de couscous toe en kook ± 4 min. Voeg dan de garnalen toe. Verwarm de soep nog 3 min. of tot de garnalen roze kleuren en de couscous gaar is. Voeg zout en peper toe.

Schep de soep in kommen. Garneer met lamsoor of nog wat extra dragon. Serveer met de citroenpartjes en evt. knapperig brood.

* Lamsoor is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels.

Bereiden ± 50 min.

RECEPTEN ANNE WOODMAN FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING BHAVANI KONINGS BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING COLETTE BEYNE

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

parelcouscous delicious.