nr.1 foodmagazine

citroen carré

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijk fris en romig van smaak, lekker bij een high tea! Maak de stukjes citroen carré zo groot als je wilt! Na één hapje wil je meer!

Zo maak je gekonfijte citroenschil die je kunt gebruiken als garnering op de carré

citroen carré

gebak (16 stuks)

bodem
180 g boter, op kamertemperatuur
80 g poedersuiker + extra om te bestuiven
1 tl vanille-essence
1 ei
225 g bloem, gezeefd

citroenlaag
315 g fijne kristalsuiker
4 eieren
2 eierdooiers
1 el citroenrasp
40 g bloem
160 ml citroensap
gekonfijte citroenschil, voor garneren
ook nodig: bakvorm (± 24×24 cm), ingevet

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Klop in een kom de boter met de poedersuiker en vanille met een mixer tot een licht en romig mengsel. Klop het ei erdoor. Schep de bloem er voorzichtig door. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk aan. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de deegbodem ± 30 min. tot hij licht kleurt. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Klop voor het citroenlaagje de kristalsuiker, eieren, eierdooiers, citroenrasp en bloem los in een kom. Verwarm het citroensap in een steelpan en schenk het al kloppend voorzichtig bij het eimengsel. Doe terug in de pan en laat al roerend op middelhoog vuur in ± 10 min. koken tot een dikke vla.

Schenk het citroenmengsel op de deegbodem en laat opstijven in de koelkast.

Bestrooi met de poedersuiker. Snijd in 16 vierkantjes en garneer eventueel met gekonfijte citroenschil.

Bereiden ± 30 min / 2 uur rusten / oven 30 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING BHAVANI KONGINGS BEREIDING CYNTHIA BLACK PRODUCTIE MINTA NICOLAÏ

citroen carré