fettuccine met pompoen en pangrattato van pancetta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pompoen is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar en daarom ook prima in te zetten in voorjaarsgerechten. Het groen van de erwten en het oranje van de pompoen en de zachtgele kleur van de fettuccine brengen je meteen in lente sferen. 

Serveer als toetje deze tiramisu met rum en rozijnen!

fettuccine met pompoen en pancetta-pangrattato
hoofdgerecht | 4 personen

½ flespompoen (800 g), zonder pitten,
geschild en in blokjes van 3 cm
3 el ahornsiroop
6 el arachide-olie
4 tenen knoflook, ongepeld
300 g fettuccine
90 g diepvriesdoperwten
100 g pancetta, in kleine repen
4 sneetjes zuurdesembrood, in stukjes
35 g amandelschaafsel
rasp en sap van 1 (bio)citroen
platte peterselie, voor garnering

Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de pompoenblokjes in een kom en meng met de ahornsiroop, 1 el arachide-olie en wat zout en peper. Schep samen met de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 25 min. in het midden van de oven of tot de pompoen licht gekleurd en gaar is.

Kook de pasta in een pan met gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de doperwten toe. Giet de pasta en doperwten af en vang 80 ml kookvocht op.

Verhit intussen voor de pangrattato 4 el olie in een ruime koekenpan op matig vuur. Bak hierin de pancetta in 3 min. knapperig. Voeg de stukjes brood toe en bak nog 3 min. totdat die ook goudbruin en knapperig zijn. Schep regelmatig om. Voeg het amandelschaafsel toe en bak 1 min. mee tot het licht kleurt. Schep de pangrattato uit de
pan en zet apart.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Knijp de knoflook uit de vliesjes en prak met een vork in de pan. Voeg de pasta, het citroensap en het opgevangen kookvocht toe. Schep de pompoenblokjes voorzichtig erdoor. Schep eenderde van de pangrattato en de citroenrasp erdoor. Verdeel over een grote schaal en bestrooi met de rest van de
pangrattato en de peterselie.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE CHRIS CHEN, PETRINA TINSLAY STYLING MICHELLE NOERIANTO, VIVIEN WALSH BEWERKING MINTA NICOLAÏ

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

fettuccine