geroosterde-wortelsalade met kip en dragonboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een maaltijdsalade met vrolijke voorjaarskleuren. Zachte kip, krokante broodjes, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal!

Gek op wortel? Probeer ook eens deze wortelsoep met chorizo!

geroosterde-wortelsalade met kip en dragonboter
hoofdgerecht | 4 personen

1 bos wortels, geschrapt
3 el olijfolie
70 g boter
1 takje verse dragon
100 g pancetta of spek, in reepjes
500 g kipfilet
2-3 el fijngesneden verse dragon
2 tl wittewijnazijn
45 g walnoten, geroosterd en gehakt
½ bosje fijngesneden bladpeterselie
½ (zuurdesem)stokbrood, in dunne sneetjes, geroosterd

Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de wortels in een braadslee en voeg 1½ el olie, 40 g van de boter, 2-3 el water en het takje dragon toe. Rooster ze in ± 25 min. gaar.

Verhit intussen 10 g van de boter met de resterende olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de spekjes hierin in 3-4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de kipfilets in de pan met spekvet in ± 7 min. per kant gaar. Leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes.

Verhit de resterende boter in de koekenpan op laag vuur en laat in 5 min. bruin kleuren. Voeg de fijngesneden dragon en azijn toe.

Schep de kip, wortels, walnoten en peterselie in een schaal door elkaar en voeg zout en peper toe. Schenk de dragonboter erover. Voeg de sneetjes brood toe en schep om.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING LUCY BUSUTTIL ILLUSTRATIES KAT CHADWICK BEWERKING DOSIA BREWER

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

geroosterde wortelsalade