hoemoes met gegrilde groenten en koriander-muntolie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hoemoes is hot! Wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen smeren en dippen? Serveer het bijvoorbeeld met gegrilde groenten en platbrood als hapje, voor- of lunchgerecht. 

Meer te weten komen over de producten van Maza? Klik dan verder.

Hoemoes met gegrilde groenten en koriander-muntolie
vegetarisch voor– of lunchgerecht | 4 personen

2 bakjes Maza hoemoes (à 200 g)
½ courgette, in plakjes
1 rode paprika, in repen
2 rode uien, in partjes
6 el olijfolie
1-2 takjes munt
2 takjes koriander
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
pide of Libanees platbrood, voor erbij

Schep de courgette, paprika en ui om met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de groenten in porties in 4-5 min. beetgaar.

Hak de kruiden fijn en meng met de resterende 4 el olijfolie. Strijk intussen de hoemoes over 1 grote schaal of 4 borden.

Verdeel de groenten over de houmous. Besprenkel met de koriander-muntolie en bestrooi met de pistachenoten en peper naar smaak. Serveer met het brood.

Bereiden ± 20 min.

maza hoemoes