nr.1 foodmagazine

raapstelenfrittata met tuinbonen en spinaziesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Combineer deze raapstelenfrittata met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt. Tip: extra lekker met stukjes kort geblancheerde groene asperges!

Lees hier meer over raapstelen

raapstelenfrittata met tuinbonen en spinaziesalade

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen | v

250 g diepvries tuinbonen
12 eieren
50 ml slagroom
3 bosuien, fijngesneden
2 bossen raapstelen, wortels verwijderd
400 g Hollandse witte uit Abcoude of buffelmozzarella, in blokjes van 1 x 1 cm
2 sjalotten, in dunne halve ringen
2 el vlierbesbloesem- of wittewijnazijn
5 el extra vierge olijfolie
200 g spinazie
zuurdesemcroutons*, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout.

Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de raapstelen over een ingevette ovenschaal en verdeel de tuinbonen erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Laat de sjalot met de azijn 5 min. in een kom marineren. Voeg de olie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de spinazie en dressing door elkaar en serveer met de frittata. Lekker met zuurdesemcroutons.

* Zuurdesemcroutons zelf maken: snijd sneden zuurdesembrood in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze (tegelijk met de frittata) 10-15 min. in de oven.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT  FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS  BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI  PRODUCTIE ELLEN VAN MOL MMV DE KRAT

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

raapstelenfrittata-delicious