tagliatelle met munt- doperwtensaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt.

Ook lekker: zalm met doperwtenpuree en venkelsalade

tagliatelle met munt-doperwtensaus

hoofdgerecht | 4 personen | v

De doperwtensaus kun je 1 dag van tevoren maken en goed afgesloten in de koelkast bewaren.

300 g diepvriesdoperwten
2 tenen knoflook, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
3 el muntblaadjes + wat extra om te garneren
125 ml crème fraîche
40 g geraspte grana padano + wat extra voor het serveren
350 g tagliatelle

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de doperwten ± 2 min. Schep met een schuimspaan de doperwten eruit en doe driekwart hiervan in de mengkom van een keukenmachine. Doe de knoflook, citroenrasp en munt erbij en pureer grof. Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.

Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

Voeg de doperwtensaus toe en schep om. Voeg wat zout en peper toe. Voeg de apart gehouden doperwten toe. Strooi er nog wat geraspte kaas en muntblaadjes over.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING JANE HAHN BEREIDING DOMINIC SMITH ILLUSTRATIES KAT CHADWICK BEWERKING DOSIA BREWER

tagliatelle