food events april

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In april kun je de hele maand genieten van culinaire evenementen, tentoonstellingen en festivals. Van noord tot zuid, en van oost tot west, overal is iets te doen!

Asian Food Market
op 8 en 9 april kun je in de Kaaihallen, achter de Verkadefabriek in Den Bosch, genieten van e lekkerste Aziatische lekkernijen. Van gado gado tot Vietnamese loempia, en van bibimbap tot Indiase curry. Ontdek het hele contitnent in één weekend!

Geitenbokkendiner
In Nederland wordt traditioneel met Pasen lamsvlees gegeten. Bij Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum, breken ze met deze traditie en organiseren ze op 16 april een geitenbokkendiner. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er tijdens het diner vlees van geitenbokken geserveerd om zo het vlees meer onder de aandacht te brengen. Je kunt al een plekje reserveren voor €35,-.

Meibock Festival
Als tegenhanger van het jaarlijkse bockbier festival in de herfst, wordt ieder jaar ook het meibock festival georganiseerd. Laat je niet misleiden door de naam, want het festival vindt al op 23 april plaats in de Posthoornkerk te Amsterdam. De brouwers laten je van hun beste meibock- en lentebieren proeven en vertellen je graag waarom hun bier het meest bijzonder is.

Antwerpen Proeft
Het laatste weekend van april kun je in Antwerpen, aan de oever van de Schelde, je smaakpapillen goed verwennen. Het beste van de bourgondische Belgische cultuur wordt vertegenwoordigd door sterrenchefs, bekende restaurants, tv-koks, food trucks en ambachtslieden. Natuurlijk zijn er ook workshops en proeverijen en is er muziek.

‘Ik kook dus ik ben’
Bezoek in de maand april ook de tentoonstelling ‘Ik kook dus ik ben’ in het Wereldmuseum in Rotterdam. Geïnspireerd door de multi-culturele samenstelling van de stad, creëerde Abdelkader Benali samen met historica Alexandra van Dongen deze tentoonstelling die de relatie tussen eten, rituelen en ons aardse bestaan vertelt. Laat je inspireren door de tentoonstelling en proef bijzondere gerechten in de speciaal ingerichte smaakstudio.

TEKST ROOS VOLKERS

cover 042016Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

food events april