nr.1 foodmagazine

praliné of praline? hoe zat het ook alweer?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wat is praliné precies? In elk geval geen bonbon – Belgische bonbons heten pralines. Praliné – of beter Franse praliné – is een knapperig geheel van amandelen en/of hazelnoten met gekaramelliseerde suiker. Stamp je dit fijn, dan heet het ‘pralin’ en is het een geweldig bakingrediënt. En om het ingewikkeld te maken: praliné wordt vaak gemengd met chocolade: denk aan een chocoladepralinévulling. Voor bonbons, inderdaad…

Maak deze rijsttaart met pijnpoompittenpraliné!

praliné maak je zo

1. Smelt 150 g kristalsuiker in een steel- of koekenpan, voeg 50 ml water toe, en zodra de suiker smelt en bubbelt voeg je 250 g amandelen of hazelnoten of een mix daarvan toe.

2. Laat het karamelliseren, blijf erbij en haal de pan dan direct van het vuur. Laat dan uitharden op bakpapier, hak grof voor een grove praliné of draai tot fijne pralinécrunch in de keukenmachine.

PRODUCTIE EN TEKST MERIJN TOL

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

praliné