nr.1 foodmagazine

Havermout wat & waar

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Havermout… wij lusten er wel pap van. En we zijn niet de enigen, want dit graan is al jaren booming. Nog niet ingelijfd in het leger van havermouteters? Geef jezelf ’s ochtends ook eens een kickstart met pap! Onze culinair redacteur Dosia Brewer geeft je haar ultieme recept voor  havermout met amandelmelk. Heerlijk en je kunt er de hele ochtend op vooruit!

Klik hier voor het havermout met amandelmelk-recept. Je weet niet wat je proeft.

wat & waar havermout

lekkere crunch Je havermout wordt nog lekkerder met een topping. Zo maak je een sesamtopping, die een heerlijke crunch aan je pap geeft. Rooster in een droge koekenpan gelijke delen zwart en wit sesamzaad tot het gaat geuren. Stamp de zaadjes met een schepje rietsuiker of kokosbloemsuiker grof in een vijzel en strooi over je pap. Kokosbloemsuiker koop je bij natuurwinkels.

overnight Lekker makkelijk: overnight oats. Wel, voordat je naar bed gaat, havermout met wat specerijen als kaneel en vanille in een scheut melk en zet de kom afgedekt in de koelkast. Roer de pap de volgende dag even door. Eet de pap koud (raw) of verwarm hem kort. Strooi er royaal vers of gedroogd fruit over. Je kunt ook eindeloos variëren met soorten melk: amandel-, soja- en geitenmelk en toppings.

gezond Havermout is onder meer zo booming doordat het een lage glycemische index (GI) heeft. Dat wil zeggen dat het langzaam zijn energie aan je lijf afgeeft. Daarom kun je er de hele ochtend op vooruit. Verder zit het boordevol goede voedingsstoffen.

(her)ontdek havermout Elke dag havermout is niet saai. Althans als je Pascalle Bonnier en Mathijs Kok mag geloven. Een paar jaar geleden gingen zij de uitdaging aan: elke dag een nieuw havermoutrecept bedenken. Dat resulteerde in Havermoutje, een boek met 70 recepten. Havermoutpap is superlekker als ontbijt, maar je kunt meer met havermout. Denk aan havermoutkroketjes met geitenkaas, havermoutcarpaccio, havermoutburger of ‘gewoon’ met blauwe bessen en pecannoten. Uitgeverij Carrera,
€ 19,95, ISBN 978 90 488 25844.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JAQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN TEKST BAS ROBBEN BEWERKING MARION DE BOER

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

havermout2