vis in lemon crumb

Verpak je vis in een knapperig kruimel korstje. Het korstje in dit recept is gemaakt van broodkruim met knoflook en citroenrasp. Een echte lemon crumb.

vis met citroenlaagje met venkelpeterselie-kappertjessalade
hoofdgerecht | 4 personen

4 el extra vergine olijfolie
+ extra voor het besprenkelen
2 tenen knoflook, fijngesneden
rasp van 2 (bio)citroenen + citroensap voor het besprenkelen
70 g vers broodkruim*
2 tl fijngesneden citroentijm of gewone tijmblaadjes
2½ el geraspte Parmezaanse kaas
4 stukken witvisfilets** zonder vel en graat à 200 g
1 venkelknol
50 g jonge spinazieblaadjes
blaadjes van ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
2½ el kappertjes (potje), afgespoeld, uitgelekt

Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 3 el olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan op laag vuur. Bak de knoflook en citroenrasp 2-3 min. Voeg het broodkruim toe en roerbak dit 2-3 min., maar laat het niet bruin worden. Schep in een kom en voeg de tijm, parmezaan en wat zout en peper toe.

Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie op middelhoog vuur. Bak de visfilets 1 min. en verdeel dan het kruimelmengsel erover (het geeft niet als er wat naast de vis in de pan valt). Zet 8 min. in de oven of tot het kruimelmengsel goudbruin en krokant is en de vis net gaar. Neem uit de oven, schep op een bord en laat 5 min. rusten.

Maak intussen de salade. Snijd de venkel op een mandoline of met een scherp mes in dunne plakjes. Schep ze in een in kom en voeg de spinazie, peterselie en kappertjes toe. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over, bestrooi met zout en peper en schep losjes door elkaar. Serveer de vis direct en geef de salade erbij.

* Vers broodkruim: gebruik oud wit brood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in de oven op 75°C).

** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VANESSA AUSTIN, BERNIE SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

lemon crumb