spaghetti met bier en bacon

Spaghetti met bier en langzaam uitgebakken bacon, flink veel knoflook en tijm en gulle scheut worcestersaus. Dit recept bevat alle ingrediënten om jouw nieuwe lievelingspasta te worden.

Nog meer koken met bier? Maak deze smeuïge bierrisotto!

spaghetti met rundvlees, bier & bacon

hoofdgerecht | 4 personen

2 el olijfolie
160 g bacon, fijngesneden (of ontbijtspek)
1 ui, fijngesneden
1 prei, het lichte deel in dunne plakjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
6 takjes tijm, blaadjes gerist
2 el tomatenpuree
500 g rundergehakt
60 ml worcestersaus
330 ml bier
400 g tomaatblokjes (blik)
400 g bucatini of spaghetti
geraspte parmezaanse kaas
fijngesneden platte peterselie, voor serveren

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de bacon rustig in 4-5 min krokant tot het vet is gesmolten. Voeg de ui en de prei toe en roerbak 3-4 min. tot de groenten zacht zijn. Doe de knoflook en tijm erbij en bak nog 1-2 min. of tot ze geuren.

Zet het vuur wat hoger en voeg de tomatenpuree toe. Bak al roerende 1 min. Doe dan het gehakt erbij en bak het, al roerende, 5-6 min. Voeg de worcestersaus, het bier en de tomaatblokjes toe en schraap goed over de bodem van de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus ± 30 min. zachtjes koken tot hij flink indikt.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken, bewaar 80 ml van het kookwater. Voeg het kookwater toe aan de saus en roer om de saus wat los te maken. Voeg de pasta toe en schep het door de saus.

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.

Bereiden ± 1 uur.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

spaghetti met bier en bacon | delicious