nr.1 foodmagazine

boerenyoghurtcake met bosvruchten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Boerenyoghurt is een favoriet op de redactie. Gewoon oplepelen is geen optie als je ook deze boerenyoghurtcake met bosvruchten kunt maken! Warm is de cake het allerlekkerst. Geef er een flinke lepel extra yoghurt bij en jouw dessert zit wel snor!

boerenyoghurtcake met bosvruchten

nagerecht of gebak | 6-8 personen

300 g bosvruchten, vers of uit diepvries
125 g suiker
50 g (boeren-)boter, op kamertemperatuur
2 eieren
100 ml boerenyoghurt + extra voor serveren
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 el amandelschaafsel
poedersuiker
extra nodig: ingevette ovenschaal (inhoud 750 ml)

Verwarm de oven voor tot 160°C. Schep in de ovenschaal de bosvruchten met 2 el van de suiker om.

Klop voor het beslag met de mixer of in de keukenmachine de boter met de resterende suiker en 1/2 tl zout glad. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop steeds goed homogeen. Klop dan de yoghurt erdoor. Spatel het bakmeel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de bosvruchten en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in de oven in 45-50 min. goudbruin en gaar. Bestuif de cake royaal met poedersuiker en serveer warm of op kamertemperatuur. Schep er nog een flinke lepel boerenyoghurt bij.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 50 min.

RECEPTEN STYLING EN FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

bakboek

 

Wil je nog meer heerlijke delicious.recepten voor zoet? Dan mag delicious. hét bakboek niet in je boekenkast ontbreken. 

Boerenyoghurtcake bosvruchten - delicious