nr.1 foodmagazine

10x soeptoppings die van je kom soep een feest maken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Staat er soep op het menu? Verrijk en versier je soep eens met een topping. Wordt-ie nog lekkerder en feestelijker van. Wij geven je 10 geweldige toppingideeën. Ga je voor knapperig? Kies je voor kaas? Of wordt het toch spek of kokos? 

Maak dit recept voor kippensoep met Parmezaanse kaas

1 gevlochten spekjes

Vlecht dunne reepjes spek tot een matje. Bak het matje in een koekenpan bruin en knapperig. Leg op de soep en sprenkel wat ahornsiroop erover.

2 zoete-aardappelchips
Schaaf zoete aardappels (bataten) op een mandoline in dunne schijfjes. Frituur ze in de koekenpan knapperig in een bodempje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met chilivlokken en zeezout.

3 knisperige boerenkool
Scheur boerenkoolblad in stukjes en schep ze om met wat gesmolten kokosolie, zout en peper. Rooster ze op 190ºC 10 min. in de oven. Schep op de soep en bestrooi met dukkah.

4 kokos
Strooi over de soep geroosterd kokosschaafsel, fijngesneden limoenschil en dunne groene peperringetjes.

5 kruidige kikkererwten
Giet kikkererwten uit blik af en dep ze droog. Bak ze knapperig in de koekenpan in een bodempje olijfolie. Laat uitlekken en schep om met paprikapoeder, gemalen komijn en zeezout.

6 ravioli met kaas
Wentel verse ravioli door bloem, dan door losgeroerd ei en tenslotte door panko of paneermeel. Frituur goudbruin en knapperig in hete olie. Laat uitlekken en schep op de soep. Bestrooi met fijngeraspte parmezaan en basilicumblaadjes.

7 mexicana
Snijd maïstortilla’s in dunne reepjes en frituur de reepjes knapperig in een bodempje olie. Laat uitlekken. Verdeel ze over de soep, samen met geroosterde maïskorrels, blokjes avocado en verse koriander.

8 parmezaanse tuiles
Meng 200 g fijngeraspte parmezaan met 2 tl bloem. Schep bergjes hiervan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ± 10 min. in de oven op 200ºC tot de bergjes uitgelopen zijn en goudgeel kleuren. Laat de tuiles afkoelen. Leg ze op de soep en bestrooi met gesnipperde bieslook.

9 japanse topping
Bak julienne gesneden gemberwortel knapperig in een bodempje arachide-olie. Schep om met gesnipperde nori, edamameboontjes en geroosterd sesamzaad.

10 ham-kaastosti’s
Beleg sandwiches met flinterdunne beenham en geraspte cheddar. Snijd de korstjes eraf. Bak ze goudbruin in de koekenpan met wat boter en olijfolie. Snijd in driehoekjes.

RECEPTEN ALISON ADAMS & KATRINA WOODMAN FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS
STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY

soep-toppings

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.