vegetarische curry met pompoen en bieten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden.

Zin in meer pompoen? Maak dan deze pompoenhummus met kipsalade.

vegetarische curry met pompoen en bieten
hoofdgerecht | 4 personen | v

800 g jonge rauwe bietjes, steeltjes bijgesneden, schoongeboend
2 el zonnebloem- of kokosolie
1 ui, in dunne halve ringen
1 chilipeper, in dunne ringetjes
2 tenen knoflook, geperst
1 tl gemalen kurkuma
2 tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
3 el tomatenpuree
50 g jonge spinazieblaadjes
400 g flespompoen, geschild, in blokjes van 2 cm
3 el rauwe ongezouten cashewnoten
yoghurt, gebakken kerrieblaadjes en warm platbrood, voor erbij

Doe de bietjes in een grote pan, overgiet ze met koud water en breng aan de kook op halfhoog vuur. Draai het vuur laag en kook  ze in 45-60 min. gaar. Giet af en vang 500 ml van het kookvocht op.

Verhit 1 el van de olie in een koekenpan en bak op halfhoog vuur de ui en de chilipeper ± 2 min. al omscheppend. Voeg de knoflook, kurkuma, komijn en het chilipoeder toe en bak ± 4 min. mee. Doe de tomatenpuree er bij en bak nog ± 2 min. mee.

Schenk het opgevangen bietenkookvocht terug in de pan en voeg de pompoen en het uimengsel en wat zout en peper toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de pompoen in ± 15 min. gaar.

Schil de bietjes. Snijd 150 g biet in stukken en pureer ze. Snijd de overige bietjes doormidden of in vieren. Voeg de kleingesneden bieten samen met de bietenpuree toe aan het pompoenmengsel. Draai het vuur halfhoog. Laat alles 4-5 min. doorwarmen. Voeg de spinazie toe en laat slinken terwijl je hem erdoor schept. Neem van het vuur en houd afgedekt warm.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de cashewnoten al omscheppend in ± 3 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en hak ze grof.

Schep wat yoghurt op de pompoencurry, strooi de cashewnoten en kerrieblaadjes erover en serveer er warm plat brood bij.

Bereiden ± 1 uur en 30 min.

RECEPTEN JILL DUPLEIX  FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

10 jaar delicious boekDe allerbeste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit collectors item. Bestel dit delicious. kookboek hier in onze webshop, dan kun je er snel mee aan de slag in je eigen keuken!

vegetarische curry - delicious