nr.1 foodmagazine

mascarponetaart met amaretti en limoncello

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Romig en fris, decadent en easy. Deze zuiveltaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! 

Ook lekker: pistachenotentaart met limoncellocrème

ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
nagerecht of gebak | 10-12 personen

250 g amaretti*
1 el witte basterdsuiker
130 g boter, gesmolten
50 g geschaafde amandelen
naaldjes van 1 takje rozemarijn
+ extra om te garneren
1 (bio)citroen en 125 ml citroensap
100 g suiker
7 blaadjes witte gelatine
75 ml limoncello (of citroenlimonadesiroop)
450 g ricotta
450 g mascarpone
125 g poedersuiker of meer naar smaak
ook nodig: taartvorm met losse bodem van 24 cm Ø, ingevet, zesteur

Maal de koekjes met de basterdsuiker, een snufje zout, de boter, 25 g van de amandelen en rozemarijnnaaldjes in de keukenmachine tot fijn kruim. Verdeel het kruimmengsel over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

Trek van de helft van de citroen met een zesteur mooie sliertjes. Rasp de andere helft van de citroenschil met een fijne rasp. Kook de citroensliertjes in 100 ml water met 100 g suiker zachtjes 10 min. en laat ze in het water afkoelen. Haal de citroensliertjes uit het water en laat op bakpapier iets opdrogen.

Week intussen de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de limoncello tegen de kook aan. Neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng met het citroensap en -rasp, laat iets afkoelen en roer door de ricotta.

Klop met de mixer de mascarpone los met de poedersuiker. Spatel het ricottamengsel voorzichtig door de mascarpone en verdeel de vulling over de taartbodem. Verdeel de citroensliertjes en de rest van de geschaafde
amandelen erover en laat de taart in de koelkast in 4 uur opstijven.

* Amaretti, Italiaanse amandelkoekjes, koop je bij een (Italiaanse) delicatessenzaak of online.

Bereiden ± 30 min. / afkoelen ± 30 min. / opstijven ± 4 uur.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING AJDA MEHMET PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

mascarponetaart-deliciousmagazine