nr.1 foodmagazine

klassieke vissaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

vis met klassieke saus

gefrituurd is een van de lekkerste manieren om verse vis te eten, vooral met zelfgemaakte saus erbij! Maak de klassieke gribiche, een saus van harde eieren, mayonaise, mosterd, kappertjes, peterselie, dragon en cornichons. Ook lekker: ravigote, saus van knoflook, sjalot, azijn, olie, peterselie, bieslook en kervel.

gribiche
1 ei, hardgekookt
230 g mayonaise
35 g augurk, in blokjes
30 g kappertjes, grof gehakt
15 ml wittewijnazijn
sap van ½ citroen
1 el dragon, fijngesneden
2 el platte peterselie, fijngesneden
1 el bieslook, fijngesneden

Pak de eierdooier en wrijf hem door een zeef. Hak het eiwit fijn. Roer beide door de mayonaise. Voeg de overige ingrediënten voor de gribiche toe en breng op smaak met zout en peper.

 

RECEPT MISTER KITCHEN BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN TEKST MERIJN TOL BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE, VEERLE POSTEL ILLUSTRATIES ISTOCK E.A.

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

klassieke