nr.1 foodmagazine

zeebaars in zoutkorst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

zeebaars in zoutkorst 


Bart van Olphen: ‘De grote Franse chefs van weleer – zoals Alain Senderens van Lucas Carton, van wie ik in Parijs leerde koken – gaven nooit al hun geheimen prijs. Ook in hun boeken tref je nimmer een recept precies zoals ze het in hun restaurantkeuken maakten. Wat flauw om zo geheimzinnig te doen, alsof koken iets ingewikkelds is.’

‘Toen Jamie Oliver op tv kwam en zijn eerste boeken verschenen, was dat een verademing. In plaats van geheimzinnig te doen, zei hij: ‘Kijk eens hoe makkelijk het is, gewoon doen.’ Veel koks kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Hij zorgt ervoor dat koken leuk is en eten lekker, maar hij vindt ook dat we moeten zorgen dat we een betere wereld voor onze kinderen achterlaten. Hij laat ons nadenken over de herkomst van eten en wat we onze kinderen voorzetten. Daarin is hij een groot voorbeeld voor mij.

Toen ik een aantal jaar geleden nadacht over een nieuw kookboek en kookfilmpjes wilde maken, zei een vriend in alle naïviteit: je moet iets met Jamie Oliver gaan doen. Dat klonk natuurlijk als onhaalbaar. Maar kort nadat ik mijn Instagram-kanaal begon met ‘de kortste kookshow ter wereld’, kreeg ik een berichtje van Jamie. Of ik filmpjes voor zijn kanaal wilde maken. Een paar maanden later stonden we in de studio en maakten zeebaars in zoutkorst.‘

Testkok Machtelt laat in het filmpje hieronder precies zien hoe je zeebaars in zoutkorst maakt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

RECEPTEN BART VAN OLPHEN FOTOGRAFIE DAVID LOFTUS STYLING INGE TICHELAAR, ANGE MORRIS (ASSISTENT) PRODUCTIE MERIJN TOL

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

zoutkorst
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!