nr.1 foodmagazine

oesters met jalapeños

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje.

Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit! 

oesters met ceviche-relish

hapje | 4 personen

12 oesters (bijv. Gillardeau)
flink wat crushed ijs* om de geopende gevulde schelpen op te leggen. evt. ook nodig: ijscrusher*
relish
4 blaadjes (rode) witlof, heel fijngesneden
¼ komkommer, zonder zaadlijsten en in mini-blokjes van 5×5 mm
1 el jalapeñoschijfjes (pot of vers), fijngesneden
1 tl korianderzaad, kort geroosterd, fijngestampt
1 el verse koriander, fijngesneden
2 tl verse gember, fijngeraspt
2 el limoensap
1 tl Thaise vissaus, of naar smaak een paar druppels (groene!) tabasco
1 tl olijfolie extra vergine
versgemalen witte peper

stap 1 Meng alle ingrediënten voor de relish door elkaar en bewaar afgedekt in de koelkast.

stap 2 Open de oesters en schik ze op een schaal gevuld met ijs. Schep wat van de topping op elke oester en serveer ze meteen. Geef er wat extra topping bij in een schaaltje.

* Crushed ijs is bij sommige supermarkten kant-en-klaar te koop. Of vries een dag van tevoren een royale hoeveelheid ijsblokjes in en sla ze in een dikke plastic zak of theedoek kapot met een houten hamer. Een ijscrusher,
te koop bij kookwinkels, werkt ook heel goed.

Bereiden ± 15 min. / oesters openen ± 30-45 min.

RECEPTEN DELICIOUS.FRIENDS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

cover delicious 3

Inspiratie voor de lekkerste recepten met oesters vind je onder andere in delicious. hét visboek! Ook leuk om cadeau te doen!

oesters met jalapeños