nr.1 foodmagazine

bijvangst geen bijzaak

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Er is nog een hoop te verbeteren voordat we de visvangst duurzaam kunnen noemen. Een van de goede initiatieven die een bijdrage levert aan duurzame visvangst is door de bijvangst niet weg te doen maar juist op te eten.  

Ook in De Wereld Draait Door werd het onderwerp besproken. Joris Bijdendijk, chef-kok van RIJKS, en Joël Broekaert, culinair journalist, schoven aan bij Matthijs. Zij pleitten voor bijvangst als vast onderdeel van menu’s in Nederlandse restaurants. Een vissoep van bijvangst kun je immers altijd maken!

De presentator en tafelheer Jan Mulder mochten proeven van het speciale menu bereid door Joris: wijting met bouillabaisse. Bekijk hieronder het fragment.

Weetje: in Amsterdam bestaat Restaurant Bijvangst  met maar 1 missie: koken met de ‘overbodige’ visjes.  

TEKST ROOS VOLKERS

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

bijvangst dwdd
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!