nr.1 foodmagazine

bloemkool met chili en fusilli

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pittige fusilli pasta met bloemkool uit de oven. Het sap van de citroen maakt het lekker fris, en de hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. Écht verwen-eten voor de hele familie.

Kaas en bloemkool vormen een perfect paar. Ook in deze hartige taart.

geroosterde bloemkool met chili en fusilli
hoofdgerecht | 4 personen

½ bloemkool, in roosjes
80 ml olijfolie
400 g fusilli
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
6 ansjovisfilets, fijngesneden
1½ tl chilivlokken
20 g geraspte pecorino + extra voor serveren
sap van ½ citroen
½ bosje platte peterselie, fijngesneden
35 g blanke hazelnoten, geroosterd, fijngehakt
ook nodig: bakpapier

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met zout en rooster de bloemkool 35 min. of tot het goudbruin is. Keer de roosjes halverwege.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af, maar bewaar 125 ml van het kookvocht.

Verhit de rest van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes er 3 min. in, voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak nog 2 min. Voeg de bloemkool, pasta, kookvocht, pecorino en citroensap toe en schep alles door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met peterselie, hazelnoten en extra pecorino.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ANDY LEWIS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING BAS ROBBEN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

fusilli