koreaanse bibimbap met entrecote

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bibimbap is Koreaans voor gemixte rijst. Wij maken dit pittige Oosterse gerecht met quinoa, zo geef je het een notige smaak.

Nog meer uit de Koreaanse keuken! Dumplings met varkensgehakt en gamba’s.

koreaanse bibimbap met quinoa, boerenkool en entrecote
hoofdgerecht | 2 personen

1 grote wortel, julienne gesneden
1 snackkomkommer, julienne gesneden
2 tl fijne kristalsuiker
2 el rijstazijn
2 tl honing
3 el lichte sojasaus
3 tl sesamolie
4 el zonnebloemolie
200 g entrecote, zonder vet
150 g shiitake
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g boerenkool, dikke nerven verwijderd,
blad geblancheerd
2 tl geraspte gemberwortel
2 eieren
100 g (driekleurige) quinoa*, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
100 g taugé
1 tl zwart sesamzaad
1 tl wit sesamzaad
2 chilipepers, in dunne ringen
ook nodig: juliennerasp of mandoline*

Blancheer de wortelreepjes in ± 1 min. in een pan ruim, kokend, gezouten water. Giet af en spoel koud. Doe de komkommer en wortel in aparte kommen en schep beide om met 1 tl suiker, 1 el rijstazijn en 1 tl zout. Laat staan
om de smaken in te laten trekken.

Meng in een kom de honing, sojasaus en 2 tl sesamolie.

Verhit 1 el van de zonnebloemolie in een koekenpan. Bestrooi de entrecote met zout en peper en bak 2-3 min. per kant op hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg de honing-sojasaus toe. Bak beide zijden nog ± 1 min.

Leg de entrecote op een bord, giet de saus erover en laat onder aluminiumfolie ± 5 min. rusten.

Verhit nog 1 el zonnebloemolie in de pan en bak de shiitake in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe, bak nog 1 min. en breng op smaak met peper en zout.

Schep de shiitake op een bord en zet apart. Wrijf de boerenkool in met de gember en de resterende sesamolie. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin 2 spiegeleieren.

Snijd de entrecote in plakjes. Roer het vrijgekomen sap en de saus van de entrecote door de quinoa en verdeel over twee kommen.

Verdeel de entrecote, eieren, taugé, groenten en shiitake, over de quinoa en bestrooi met het sesamzaad en de chilipeper.

* Een mandoline is te koop bij kookwinkels of online.

Bereiden ± 50 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE CHRIS CHEN, PETRINA TINSLAY STYLING MICHELLE NOERIANTO, VIVIEN WALSH BEWERKING MINTA NICOLAÏ

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

bibimbap koreaans entrecote | delicious