nr.1 foodmagazine

tom yam met garnalen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De Aziatische keuken staat bekend om haar lichte gerechten bomvol smaak. Deze tom yam is goed gevuld en kun je prima als hoofdgerecht eten.

Meer uit de Thaise keuken: rode curry drumsticks

garnalen tom yam
hoofdgerecht | 4 personen

270 g sobanoedels*
2 el tom yam-pasta*
2 l vis- of groentebouillon
1 el kokosbloesemsuiker
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
10 kleine champignons, in plakjes
4 baby-boksoi*, in de lengte gehalveerd
1 el vissaus
1 el sojasaus
12 grote garnalen, gepeld, darmkanaal
verwijderd
100 g stevige zijden tofoe*, in 1 cm-blokjes
50 g taugé
25 g fijngesneden korianderblaadjes
25 g fijngesneden muntblaadjes
1 limoen, in partjes gesneden

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over 4 kommen.

Meng de tom yam-pasta en de bouillon in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, voeg dan de suiker,
kerstomaatjes, champignons en bok soi toe. Kook 3-4 min., breng dan op smaak met de vissaus en de sojasaus. Voeg de garnalen toe en kook nog 1 min. of tot ze net gaar zijn.

Verdeel de tofoe over de kommen en schep er de soep op. Garneer met de taugé en kruiden en geef er de limoenpartjes bij.

* Sobanoedels koop je bij Aziatische winkels en de natuurwinkel.

Tom yam-pasta
vind je bij de Thaise afdeling van de supermarkt of bij de toko.

Boksoi
haal je bij de toko of Aziatische supermarkt. Of vervang het door paksoi.

Zijden tofoe
vind je bij grotere supermarkten, Aziatische supermarkten of de natuurwinkel.
Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

tom yam