nr.1 foodmagazine

delicious. helpt: tips & tricks voor de perfecte pannenkoek

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mmm… pannenkoeken! Jong en oud houden ervan. En met onze tips & tricks mislukken ze nóóit meer en serveer je de perfecte pannenkoek. Trek gekregen? We geven je ook een aantal heerlijke recepten!

Probeer ook eens deze hartige pannenkoeken

Geduld, geduld en nog meer geduld
De allerbeste pannenkoeken bak je in een gietijzeren pan met dikke bodem. Smelt liever tijdens het bakken geen boter in de pan, maar meng een beetje olie of gesmolten boter door je beslag. Tijdens het bakken wordt het vet zo gelijkmatig over de pannenkoek verdeeld, dit voorkomt aanbranden. En last but not least… heb geduld. Wacht tot de randjes van de pannenkoek loslaten van de pan en de onderkant mooi kleurt en keer dan pas om.

Gloeiend hete pan
De eerste pannenkoek mislukt vaak omdat de pan nog niet heet genoeg is. Zet voor je begint met bakken de pan op het vuur en laat ‘m goed heet worden. Zorg dat hij ook tijdens het bakken heet blijft. Doe de test: laat een paar druppels water in de pan vallen, als ze dansen is je pan heet genoeg bakklaar. Verdampen de druppels alleen, laat ’m dan nog even op het vuur staan en herhaal de test nog eens.

pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas
pannenkoeken

ovenpannenkoeken met ei en champignons
ovenpannenkoeken

powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen
power pancakes

PRODUCTIE MINTA NICOLAI TEKST MINTA NICOLAÏ, BAS ROBBEN, TRUDELIES SCHOUTEN, MERIJN TOL FOTOGRAFIE/ILLUSTRATIES ISTOCK E.A.

pannenkoek

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.