nr.1 foodmagazine

foodiefile: houtoven restaurant

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor alternatieve houtoven-pizza’s en overheerlijke broden moet je bij Loes & Krikke in Antwerpen zijn!

Zelf pizza maken? Probeer deze pizza met kerrie en bloemkool!

Loes & Krikke bakken graag in hun zelfgebouwde Vlaamse houtoven. In de voormalige drukkerij Colonia in Antwerpen serveren zij in hun seizoensrestaurant zuurdesem-speltbrood, maar ook bijzondere pizza’s – van 100% speltmeel en met creatieve ingrediënten als fior di latte (een soort mozzarella), boerenkool, pecorino, buikspek en citroenschil. De passata op de pizza’s maken ze zelf van Italiaanse tomaten en ‘traag vlees’ roosteren ze in de houtoven van de Groene Boerderij. De charcuterie van Loes & Krikke komt van een kleine slagerij in de Ardennen en de wijn is natuurwijn.

Zo eten wij brood en pizza het liefst!

PRODUCTIE EN TEKST MERIJN TOL STYLING MAAIKE KOORMAN BEELDREDACTIE MAAIKE KOORMAN, CARLA HAPPEE

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

houtoven
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!