nr.1 foodmagazine

foodiefile: houtoven restaurant

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor alternatieve houtoven-pizza’s en overheerlijke broden moet je bij Loes & Krikke in Antwerpen zijn!

Zelf pizza maken? Probeer deze pizza met kerrie en bloemkool!

Loes & Krikke bakken graag in hun zelfgebouwde Vlaamse houtoven. In de voormalige drukkerij Colonia in Antwerpen serveren zij in hun seizoensrestaurant zuurdesem-speltbrood, maar ook bijzondere pizza’s – van 100% speltmeel en met creatieve ingrediënten als fior di latte (een soort mozzarella), boerenkool, pecorino, buikspek en citroenschil. De passata op de pizza’s maken ze zelf van Italiaanse tomaten en ‘traag vlees’ roosteren ze in de houtoven van de Groene Boerderij. De charcuterie van Loes & Krikke komt van een kleine slagerij in de Ardennen en de wijn is natuurwijn.

Zo eten wij brood en pizza het liefst!

PRODUCTIE EN TEKST MERIJN TOL STYLING MAAIKE KOORMAN BEELDREDACTIE MAAIKE KOORMAN, CARLA HAPPEE

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

houtoven

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.