andijvie en brandade met gerookte makreel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze verrassende variatie op de klassieke andijviestamppot is binnen 30 minuten klaar. Een snel en eenvoudig gerecht voor doordeweeks.

Probeer ook eens deze andijviesalade!

gesmoorde andijvie en brandade met gerookte makreel

hoofdgerecht | 4 personen

750 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
2 kleine kroppen andijvie à 450 g
75 g boter
1 el kappertjes
400 g gerookte makreelfilet
100 ml melk
2-3 el olijfolie extra vierge

Stap 1
Kook de aardappels in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder het buitenste vuile blad van de andijvie. Snijd een dun plakje van de onderkant maar zorg dat de krop heel blijft. Snijd elke krop in 4 of 6 parten. Was deze goed.

Stap 2
Smelt in 2 hapjespannen elk 25 g boter. Wentel de andijvie met het aanhangend water door de boter en leg de parten dicht tegen elkaar. Bestrooi met de kappertjes en leg de deksels op beide pannen. Smoor in 8-10 min. gaar.

Stap 3
Maak intussen de makreel schoon: verwijder het vel en verdeel de vis in fijne vlokken.

Stap 4
Verwarm de melk met de resterende boter. Giet de aardappels af. Stamp ze met de warme melk tot smeuïge puree.

Stap 5
Schep de makreel erdoor en breng op smaak met de olijfolie, peper en evt. nog wat zout.

Stap 6
Schep de brandade op de borden en leg de andijvie erbij.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

andijvie

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze