brownies met frambozencheesecake

Je hebt brownies. En je hebt cheesecake. En je hebt brownies mét cheesecake. Dit is een regelrechte blijmaker: deze brownies met frambozencheesecake is een van de toppers uit ons bakboek. Bij ons staat-ie in de top 3! Easy te maken en zó lekker.

Maak ook eens deze raw cheesecake

Brownies met frambozencheesecake

gebak | ± 15 stuks

200 g pure chocolade
200 g boter op kamertemperatuur
400 g fijne kristalsuiker
5 eieren
110 g bloem, gezeefd
400 g verse roomkaas
1 tl vanille-aroma
120 g frambozen (vers of diepvries)
ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20×30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken). Draai het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.

Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep ¾ van dit mengsel in de beklede bakvorm. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma glad en spreid uit op het chocolademengsel in de bakvorm.

Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40-45 min. in het midden van de oven. Laat de brownie afkoelen en serveer in blokken.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 45 min. / afkoelen ± 1 uur.

dit recept komt uit delicious. hét bakboek

brownie-cheesecake-delicious