gehaktballetjes met harissa en koriander

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kies afhankelijk van je smaak en voorkeur voor runder- of half-om-half gehakt voor de balletjes. Half-om-half heeft een wat rijkere smaak omdat hier ook wat vetter varkensvlees in zit.

Probeer ook deze kalfsgehaktballetjes voor in de soep!

gehaktballetjes met harissa en koriander

hoofdgerecht | 4 personen

500 g runder- of half-om-halfgehakt
1 ei
4 el paneermeel
3 el olijfolie
2 rode paprika’s, in halve ringen
1 flinke el harissa*
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 bosje koriander, blad grof gesneden, steeltjes fijngesneden
250 g grove bulgur*

Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol er met vochtige handen ongeveer 12-16 balletjes van. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Bak de paprika 4 min. zachtjes. Pureer intussen het blik gepelde tomaten in een maatbeker met de staafmixer.

Voeg de harissa toe aan de paprika en bak 1 min. zachtjes mee. Leg de gehaktballetjes tussen de paprika en schep de gepureerde tomaten en koriandersteeltjes erbij. Breng tegen de kook. Stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 15 min. zachtjes gaar. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem de pan met gehaktballetjes van het vuur. Roer de koriander erdoor en voeg eventueel wat extra zout en peper toe. Serveer de gehaktballetjes in de harissa-koriandersaus met de bulgur.

* Bulgur is in diverse groftes te koop, kies wat je lekker vindt. De bereiding staat altijd op het pak vermeld. Harissa is een gekruide peperige pasta, de sambal van Noord Afrika, (in tubes) te koop bij de supermarkt en mediterrane winkels.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

harissa