gekonfijte citroenschil

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gebruik deze fris-zure citroenschil in gebak en desserts of als garnering. Ook leuk als culi-cadeautje!

Ook groenten kunnen gekonfijt worden. Probeer dit heerlijke bijgerecht met gekonfijte venkel!

gekonfijte citroenschil

STAP 1
Snijd de schil van 6 (bio)citroenen. Schraap het witte deel uit de binnenkant en snijd de schillen in brede repen. Doe in een steelpannetje en giet er zoveel water over tot ze onder staan. Breng aan de kook en laat ± 10 min. Op laag vuur koken zodat de smaak goed kan intrekken. Giet af en herhaal dit proces nog twee keer.

citroenschil 1

STAP 2
Snijd de schillen in flinterdunne reepjes van +/- 3 mm dik. Verwarm 200 g fijne kristalsuiker met 500 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.

citroenschil 2

STAP 3
Schep de reepjes op een met bakpapier bekleed dienblad en gebruik 2 vorken om ze los te maken. laat ± 10 min. Rusten. Schep om met extra suiker.

citroenschil 3

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING BHAVANI KONIGS BEREIDING CYNTHIA BLACK PRODUCTIE MINTA NICOLAÏ

 

Nóg meer delicious.kooktips lezen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

citroenschil