Van het seizoen: 5x de lekkerste februarigroenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eet groenten van het seizoen, want ze zijn nu op hun best en je bent ook meteen duurzaam bezig! 

Dol op groenten? Maak eens éen van deze groentepizza’s

5x februarigroenten

Aardpeer
Wordt ook wel Jeruzalemartisjok genoemd. Smaakt iets nootachtig, licht zoet en heeft ver weg iets van artisjok. Je kunt verse aardpeer rauw eten maar er ook chips van maken, zoals in dit recept met aardpeer en wijting.

Koolrabi
Je zou het niet zeggen, maar deze knol is familie van broccoli en bloemkool! Maak van koolrabi smeerbare salade en tover een saaie boterham om in Scandinavisch smørrebrod.

Pastinaak
Inmiddels geen vergeten groente meer. Pastinaak is herontdekt en goed verkrijgbaar. In reepjes met olijfolie en zeezout maak je eenvoudig heerlijke friet!

Savooiekool
Kool boordevol vitamine c die je kunt wokken, blancheren of koken. Kook hem nooit langer dan 10 minuten want dan ontstaan er zwavelverbindingen die een nare geur geven en de savooie lastiger verteerbaar maken. Je kunt er ook voor kiezen savooiekool te vullen zoals in dit recept met lamsgehakt. Of ga voor deze hippe savooiekooltosti’s.

savooiekooltosti’s gevuld met roquefort & sinaasappel delicious.

Zoete aardappel
Zoete piepers kunnen alles wat hun hartige broers ook kunnen. Je kunt ze koken, bakken frituren of pureren. Uit de oven is zoete aardappel heel lekker met chorizo, zure room en paprika.

TEKST ROOS VOLKERS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN

soep van wintergroenten met gremolata

Hartje winter en op zoek naar warme gerechten? delicious. helpt je de winter door met deze winterso…

Lees soep van wintergroenten met gremolata

februarigroenten