nr.1 foodmagazine

pure chocolademousse in potjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De traditionele chocolademousse komt uit Frankrijk en wordt gemaakt van eieren en chocolade. Deze pure chocolademousse is zacht en romig. Tip: serveer met muntblaadjes!

Zin in een ander toetje met chocolade? Deze chocolade-vanillelolly’s zijn ook lekker!

potjes pure chocolademousse
nagerecht | 4 personen

180 g pure chocolade, in stukjes
100 g boter, in blokjes
2 eieren, gesplitst
75 g fijne kristalsuiker
3 el irish cream likeur (slijter)
200 ml slagroom
3 el poedersuiker, gezeefd cacaopoeder om te bestrooien

Smelt de chocolade met de boter en 80 ml water in een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Roer het chocolademengsel glad, neem de kom van de pan af en laat iets afkoelen. Klop de eiwitten met de mixer tot zachte pieken.

Klop in een andere kom de eierdooiers met de kristalsuiker dik en romig en schep het chocolademengsel en de likeur erdoor. Vouw een derde van het eiwit erdoor en vouw er dan voorzichtig de rest van het eiwit door. Verdeel het mengsel over vier potjes of glaasjes en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom met de poedersuiker met de mixer tot zachte pieken.

Schep vlak voor het serveren een toef room op elk potje en strooi wat cacaopoeder over de pure chocolademousse.

Bereiden ± 25 min. / koelen 2-3 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING VALLI LITTLE, SARAH RANDELL EN MICKAEL WEISS FOTOGRAFIE ANDY LEWIS,  BRETT STEVENS (FOR SAINSBURY’S MAGAZINE), BERNI SMITHIES STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

pure chocolademousse
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!