nr.1 foodmagazine

asperge cannelloni met ham en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Absoluut lekker: dit recept voor cannelloni. De bechamel maak je met olijfolie in plaats van boter. Dat geeft de saus meer smaak en maakt hem minder zwaar. Houd je van spicy? Neem dan olijfolie met chilipepers en geef je cannelloni extra pit.

Cannelloni kun je ook vullen met kabeljauw en truffel. Hier vind je het recept!

groene-aspergecannelloni met ham & geitenkaas

hoofdgerecht | 4 personen

700 g groene asperges
6 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
70 g bloem
900 ml volle melk
12 verse lasagnebladen (250 g)*
12 dunne plakken parmaham
150 g verse zachte geitenkaas
flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
ook nodig: ovenschaal van ± 20×30 cm

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook ze in water met zout in 4-5 min. (afhankelijk van de dikte) net beetgaar. Neem de asperges uit het kookwater en laat goed uitlekken.

Verhit in een sauspan de olijfolie. Bak de knoflook ± 2 min. zachtjes. Voeg de bloem toe en bak ± 2 min. zachtjes mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppend met de garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus.

Kook de saus nog 1 min. en breng op smaak met zout en peper.

Schep een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal.

Leg voor de cannelloni op elk lasagneblad 1 plakje ham, 2-3 asperges (afhankelijk van de dikte) en een beetje geitenkaas. Rol ze op en leg naast elkaar op de bechamelsaus. Maak op dezelfde manier nog 11 cannelloni en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas en peper naar smaak.

Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

* In een pak verse lasagnebladen zitten meestal ± 12 bladen, halveer evt. 6 grote lasagnebladen.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

asperge cannelloni