nr.1 foodmagazine

pizza met kerrie, bloemkool en groene peper

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Naan -brood in het Perzisch- komt uit Azië. Het platte brood wordt gemaakt van tarwemeel en gebakken in een hete tandooroven. Naanbrood eet je vaak als bijgerecht, bijvoorbeeld bij curry of soep, maar als je hem met veel ingrediënten belegt is het ook een prima bodem voor een pizza.

Zin in meer pizza? Maak dan ook deze Indiaase variant met lamsvlees.

indiase pizza met kerrie-bloemkool en groene peper
hoofdgerecht | 4 personen v

2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen kurkuma
2½ el olijfolie of mosterdzaadolie
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 stuks naanbrood
4 flinke el gezeefde tomaten (passata)
2 bollen mozzarella à 250 g, uitgelekt,  in plakjes
½ rode ui, in dunne ringen
1 groene chilipeper, in dunne ringetjes
muntblaadjes, ter garnering

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng in een kom het kerriepoeder, de kurkuma, 1 el olie en 1 tl zout. Schep de bloemkoolroosjes hierin om. Leg ze op de bakplaten en rooster ze 25 min. tot ze goudgeel kleuren en lichte schroeiplekjes krijgen.

Bestrijk elk stuk naanbrood met 1 el gezeefde tomaten en verdeel hierover de mozzarella, bloemkool, ui en peper. Sprenkel er nog 1½ el olie over. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 15 min. of tot het brood knapperig is en de mozzarella smelt. Strooi er vlak voor het serveren muntblaadjes over.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 40 min.

RECEPTEN JILL DUPLEIX  FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd