gnocchi met kikkererwten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zet in plaats van spaghetti of tagliatelle ook eens deze gnocchi met kikkererwten op tafel! De harissa-zalmforel, gember en komijn geven pit aan dit heerlijke familiegerecht.

Gnocchi is ook erg lekker in Italiaanse minestrone. Hier vind je het recept.

kikkererwtengnocchi met harissa-zalmforel
hoofdgerecht | 4 personen

4 zalm(forel)filets met vel, à 150 g
2 el harissa
gnocchi
800 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gember
150 g bloem
1 ei
1 el extra vergine olijfolie
+ extra om te besprenkelen
1 teen knoflook, fijngesneden
rasp van 2 (bio)citroenen + sap van 1 citroen
1 tl harissa
sakura-cress* of andere kiemen
ovengeroosterde kikkererwten*, voor garnering, naar keuze

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de visfilets met het vel omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 2 el harissa.

Bak de vis in het midden van de oven in ± 12 min. gaar. Neem de vis uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.

Maal intussen voor de gnocchi de kikkererwten, komijn, gember, bloem, het ei, de olie, knoflook, de helft van de citroenrasp en 1½ tl zout in de keukenmachine fijn.

Verdeel het kikkererwtendeeg in vier porties. Rol elke portie op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rol van 1½ cm Ø en 35 cm lang.

Snijd de rollen in stukken van 1½ cm.

Kook de gnocchi in gedeelten 3-4 min. in gezouten water tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

Schep de gnocchi om met het citroensap en de harissa. Verwijder het vel van de vis, verdeel het in vlokken over de gnocchi en schenk het vrijgekomen bakvocht erover.

Verdeel de rest van de citroenrasp en naar smaak cress en ovengeroosterde kikkererwten erover.

Besprenkel met extra olie.

* Sakura-cress smaakt naar radijs, te koop via koppertcress.nl en bij groentewinkels.

Ovengeroosterde kikkerwerwten: laat 200 g kikkererwten uit blik uitlekken en dep ze droog.

Schep om met 2 el olijfolie, ½ tl zout en 1 tl specerijen naar keuze en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ze in 20-30 min. in een op 200°C voorverwarmde ovengoudbruin. Schep om de 10 min. om.

TIP Deze gnocchi is vrij compact. Halveer voor een luchtiger versie de hoeveelheid kikkererwten en gebruik er 400 g gekookte kruimige aardappels voor in de plaats.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 12 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MINTA NICOLAÏ

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

kikkererwtengnocchi