friet met garam masala

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit specerijenmengsel met onder andere kaneel en kardemom komt vooral voor in de Indiase keuken, maar wij maken er spicy friet met garam masala van!  

Zin in meer friet? Maak dan deze pastinaakfriet met biefstuk.

ovenfriet met garam masala
bijgerecht | 6 personen | v

1 el kokosolie of olijfolie
1 el garam masala*
1 tl gemalen kurkuma
1 tl pimentón**
700 g bloemige aardappels, bijv. désirée, schoongeboend en in frites van 1 cm dik gesneden
zwart sesamzaad**, pittige tomatenchutney of ketchup en limoenpartjes, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de olie met de garam masala, kurkuma en pimentón. Schep de friet hiermee om. Verdeel ze in 1 laag over de bakplaat. Bak ze in ± 45 min. knapperig en keer ze halverwege.

Bestrooi de friet met zout en zwart sesamzaad, als je dit gebruikt, en serveer ze met pittige chutney en limoenpartjes om erover uit te knijpen.

* Garam Masala is een melange van verwarmende specerijen, waaronder meestal kruidnagel, kaneel, kardemom, peperkorrels, laurier, foelie, komijn, koriander- en karwijzaad.

** Pimentón is gerookt paprikapoeder, te koop bij delicatessenzaken. Zwart sesamzaad is de zwarte variant van het bekende witte sesamzaad. Te koop bij sommige gesorteerde supermarkten en oosterse supermarkten. Of neem wit sesamzaad.

Bereiden ± 55 min.

RECEPTEN JILL DUPLEIX  FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

Serveer deze frietjes met delicious. mosterd of delicious. ketchup. Beiden zijn hier in de online winkel te bestellen!

verschillende soorten friet