3 tips voor het maken van de perfecte tosti

Een tosti is misschien wel het beste voorbeeld van écht comfort food. Een goede tosti is niet ingewikkeld om te maken, maar de beste maak je met onze drie tips.

Probeer ook eens een flatbreadtosti met spinazie & halloumi of een Spaans tosti met manchego & chorizo.

De perfecte tosti

Tip 1: Mengen met maizena

Meng wat maïzena door de geraspte kaas. Dan blijft het vet waar je het wilt hebben: in de kaas. Door verhitting loopt het vet namelijk uit de kaas, wat het brood vettig kan maken.

Tip 2: Bakken in roomboter

Tosti-ijzers zijn natuurlijk handig. Maar echt lekker wordt je tosti door hem in vet te bakken. Veel mensen zweren bij roomboter om tosti’s in te bakken. Overweeg ook eens olijfolie. Gezonder dan boter, en groene olijfolie geeft een frisse, grassige smaak. Een mooi tegenwicht voor de zware kaassmaak.

Tosti’s zijn heerlijk bij soep. Bijvoorbeeld bij deze fantastische geroosterde-tomatensoep.

Tip 3: Gelijkmatig bakken

Gebruik je de koekenpan, leg dan een gewicht op je tosti. Een ovenschaal of plankje verzwaard met een conservenblik bijvoorbeeld. Het gewicht zorgt ervoor dat de tosti gelijkmatig op de hete bodem van de pan wordt gedrukt. Het resultaat: smeuïg warm brood met een perfect, egaal bruin korstje.

Productie & tekst: Suzanne The. Beeld: iStock

Tosti recepten

naantosti
Mini-naan vul je met gegrilde aubergine, zoete mangochutney en zachte paneer. Lekker met frisse, Indiase katchumbasalade.
naar recept
naantosti
krab-tosti’s thermidor
Tosti’s tijdens de heetste maand van het jaar? Ja, kom maar door! Met deze super luxe tosti’s – gevuld met het beste krabvlees – voelt iedere hap als vakantie.
Ze smaken extra lekker van de BBQ, maar een oven of tosti-ijzer geeft ook een heerlijk resultaat. Ga voor de allerbeste ingrediënten, liefst van de lokale markt!
naar recept
zomerse tosti met krab
tosti deluxe met belegen kaas, gekaramelliseerde ui, walnoten en tijm
Ook tussen de middag wil je natuurlijk lekker eten. Heel makkelijk zijn dan de plakken Old Amsterdam Belegen. Daarmee maak je in no time zo’n melted sandwich.
Old Amsterdam, nu ook in Belegen. Superhandig, en dan die smaak… Met de pittige, zilte, licht zoete smaak waar Old Amsterdam beroemd om is, maar dan een tikje milder. Kaas met karakter dus!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Old Amsterdam. Kans maken op een jaarabonnement op delicious.? Laat hier je gegevens achter en doe mee!
naar recept
tosti deluxe met old amsterdam belegen
tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet
Ook dol op de zinderende smaken van het Midden-Oosten? Dan zijn deze tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet iets voor jou. Geef je lunch een upgrade met deze twist op de ‘gewone tosti’.
naar recept
tosti’s in midden-oosterse stijl | delicious
tosti - delicious