nr.1 foodmagazine

Zo maak je de perfecte tosti

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Misschien wel het beste voorbeeld van écht comfort food. Een goede tosti is niet ingewikkeld om te maken, maar de beste maak je met onze tips.

Tosti’s zijn heerlijk bij soep. Klik hier voor een fantastische tomatensoep!

de perfecte tosti

tip 1
Meng wat maïzena door de geraspte kaas. Dan blijft het vet waar je het wilt hebben: in de kaas. Door verhitting loopt het vet namelijk uit de kaas, wat het brood vettig kan maken.

tip 2
Tosti-ijzers zijn natuurlijk handig. Maar echt lekker wordt je tosti door hem in vet te bakken. Veel mensen zweren bij roomboter om tosti’s in te bakken. Overweeg ook eens olijfolie. Gezonder dan boter, en groene olijfolie geeft een frisse, grassige smaak. Een mooi tegenwicht voor de zware kaassmaak.

tip 3
Gebruik je de koekenpan, leg dan een gewicht erop. Een ovenschaal of plankje verzwaard met een conservenblik. Het gewicht zorgt ervoor dat de tosti gelijkmatig op de hete bodem van de pan wordt gedrukt. Het resultaat: smeuïg warm brood met een perfect, egaal bruin korstje.

PRODUCTIE EN TEKST SUZANNE THE BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE FOTOGRAFIE ISTOCK E.A.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

tosti