nr.1 foodmagazine

limabonen met chorizo en chipotle

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In dit gerecht wordt gebruik gemaakt van zachte Limabonen, die door hun boterachtige structuur ook wel “boterbonen” worden genoemd. De chorizo en chipotlepepers geven een pittige smaak aan dit warme, winterse gerecht.

Meer zin in soep? Hier vind je een heerlijke bonensoep met selderij.

eenpansbonen met chorizo en chipotle
hoofdgerecht | 4 personen

2-3 el olijfolie
1 rode ui fijngesneden
200 g pancetta, in stukjes
100 g droge chorizo in stukjes
2 gedroogde chipotlepepers* verkruimeld
1 blik tomaatblokjes  à 400 g
1 tl wittewijnazijn
200 ml kippenbouillon (½ tablet)
4 takjes tijm
1 laurierblaadje
800 g limabonen* uit blik, afgespoeld, uitgelekt
fijngesneden koriander, om te garneren

Verhit de olie in de koekenpan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak deze 10 min. zachtjes, schep regelmatig om en neem uit de pan.

Draai het vuur wat hoger en bak het spek en de chorizo in 3-5 min. knapperig. Voeg de ui weer toe, voeg de chipotle, tomaatblokjes met vocht, azijn, kippenbouillon, tijm, laurier en flink wat zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 10 min, zachtjes inkoken.

Schep de bonen erdoor en laat ze 5 min. doorwarmen. Strooi de koriander erover en serveer.

* Vervang de chipotlepepers evt. door  ½ tl chiliflakes.

** Limabonen in blik zijn te koop bij veel natuurwinkels, sommige supermarkten en mediterrane winkels. Of neem gedroogde limabonen, week ze een nacht van tevoren in ruim water en kook ze in 1-1½ uur in ruim schoon water zonder zout gaar.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN ROSIE RAMSDEN FOTOGRAFIE LAURA EDWARDS STYLING LIZZIE HARRIS & POLLY WEBB-WILSON BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

del_012017_cover_shopNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 1 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

limabonen