nr.1 foodmagazine

kip uit de oven met tamari en ahornsiroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tamari is een van de basissauzen in Japan en wordt gemaakt van sojabonen. Doordat er geen tarwe in verwerkt is, smaakt de saus minder zoet dan andere sauzen. Zo ook in combinatie met deze kip uit de oven.

Zin in meer kip? Maak dan ook deze met vijgen.

kip uit de oven met tamari & ahornsiroop en gemberquinoa
hoofdgerecht | 4 personen

4 el tamari*
4 el ahornsiroop
2 tenen knoflook, geperst
4 kipfilets à 180 g
1 el zonnebloemolie
2 tl sesamolie
2 el gemberwortel, geraspt
4 lente-uien, wit fijngesneden, groen in dunne ringetjes
300 g rode quinoa*
2 bosjes broccolini of bimi, geblancheerd
2 tl sesamzaad, geroosterd
2 limoenen, gehalveerd, voor erbij

Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de tamari, ahornsiroop en knoflook en wentel de kipfilets hierdoor. Laat uitlekken en bewaar de marinade. Schep de kip in een kleine, met bakpapier beklede braadslee. Bak de filets in ± 15 min. in de oven gaar, bedruip ze om de 5 min. met de marinade en schenk na 10 min. de bewaarde marinade erover uit. Neem uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Verhit intussen voor de quinoa de zonnebloem- en sesamolie in een steelpan op matig tot hoog vuur. Voeg de gember en het wit van de lente-ui toe en bak 1-2 min. tot  de aroma’s vrijkomen. Voeg de quinoa toe en rooster die al omscheppend ± 30 sec. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur matig tot laag en kook de quinoa ± 10 min. zodat alle vloeistof wordt opgenomen, roer af en toe door. Neem van het vuur, laat afgedekt 5 min. rusten en schep het groen van de bosuitjes erdoor.

Snijd de kipfilet in plakjes en bewaar de jus in de braadslee. Verdeel de kipfilet samen met de broccolini, quinoa en het sesamzaad over de borden. Sprenkel de jus uit de braadslee erover en serveer met de halve limoenen.

* Tamari = glutenvrije sojasaus, te koop bij de toko. Rode quinoa koop je bij goed gesorteerde supermarkten of natuurwinkels.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 15 min. /  rusten ± 5 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

del_012017_cover_shopNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 1 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

kipfilet