lamsschenkels met auberginesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zet je oven aan voor deze lamsschenkels met Turkse invloeden. Laat het lamssvlees zachtjes garen, rooster de aubergines en binnen de kortste keren vult je keuken zich met de geuren van specerijen.

Zin in meer lamsvlees? Maak dan ook eens dit lamsvlees met harissa en worteltjes.

lamsschenkels met lauwwarme auberginesalade
hoofdgerecht | 4 personen

4 kleine lamsschenkels, bot schoongemaakt* (totaal ± 1,2 kg)
1 el sumak
1 el gemalen komijn
8 takjes citroentijm
4 tenen knoflook, gehalveerd
350 ml rode wijn
400 ml bouillon
2 grote aubergines, in stukken van 1 cm
6 el olijfolie
50 g rozijnen
400 g kikkererwten (blik), schoongespoeld
80 g groene olijven zonder pit, uitgelekt
80 g kalamata-olijven zonder pit, uitgelekt
1 bosje bladpeterselie, blad fijngesneden
100 g gemarineerde feta, verkruimeld
citroenpartjes, voor erbij

Verwarm de oven voor op 170°C. Wrijf het lamsvlees in met de specerijen en 2 tl zout. Verhit 2 el oloijfolie in een ovenbestendige pan met deksel op matig vuur. Braad de schenkels ± 8 min. rondom bruin. Verdeel de citroentijm en knoflook erover. Schenk de rode wijn en bouillon erbij. Stoof 2½ uur in de oven of tot het vlees gaar en mals is.

Schep de aubergines om met de olijfolie en wat zout en peper. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 35 min. voor het einde van de oventijd boven het lamsvlees in de oven en rooster ze gaar. Voeg de laatste 5 min. de kikkererwten en feta toe. Neem uit de oven en schep om met de rozijnen, olijven en peterselie.

Neem de lamsschenkels uit de pan en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Schraap de aanbaksels los uit de pan en  laat op matig vuur in 4-5 min. inkoken.

Serveer de lamsschenkels met de jus en geef er citroenpartjes en de auberginesalade bij.

* Bestel lamsschenkels bij de (Islamitische) slager.

Bereiden ± 30 min. / stoven ± 2½ uur.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

del_012017_cover_shopNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 1 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

lamsschenkels