nr.1 foodmagazine

zalm met groente uit de oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Warm je oven maar voor, want deze royale maaltijd met wintergroenten maak je zonder potten en pannen. Zalm en knapperige boerenkool in combinatie met de zoete smaken van biet en aardappel zijn een feest om te eten.

Zin in nog meer zalm? Maak dan ook deze met laurier-zuurkoolkorst.

geroosterde wintergroenten met zalm

hoofdgerecht | 4 personen

4 rauwe bietjes, geschild en in 8 parten gesneden
500 g zoete aardappel, in stukken van 4 cm
3 el extra vergine olijfolie  + extra om te besprenkelen
½ tl cayennepeper + wat extra
rasp en sap van 1 (bio)sinaasappel
4 stukken zalmfilet à 180 g (met vel)
½ bos boerenkool, zonder de dikke nerven
300 g spruitjes, gehalveerd
chiazaad
griekse yoghurt, voor erbij
ook nodig: 2 bakplaten

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bietjes en zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met ¼ tl cayennepeper en wat zout. Rooster 15 min.

Meng in een kom de sinaasappelrasp en het sap met 1 el van de olie, wat zout en peper en wentel de zalmfilets erdoor. Bekleed de tweede bakplaat met bakpapier en schik de boerenkoolbladeren erop. Besprenkel met 1 el van de olie, leg de zalmfilets erop en sprenkel de marinade erover.

Schep de spruitjes om met de rest van de olie, ¼ tl cayennepeper, zout en peper en voeg toe aan de bakplaat met zoete aardappel. Schuif beide bakplaten in de oven (de zalm boven en de groenten onder) en rooster nog ± 15 min. of tot de zalm net gaar is, de boerenkool knapperig en de wortelgroenten helemaal gaar zijn.

Voeg de zalm en boerenkool toe aan de bakplaat met aardappel en biet, bestrooi met chiazaad en besprenkel met wat olijfolie. Geef bij de wintergroenten yoghurt, met wat cayennepeper en zout erdoor geroerd.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

wintergroenten