griesmeelpap met saffraan en dadels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Begin je dag goed met een fijne pap! Wil je eens iets anders dan havermoutpap? Probeer deze pap op basis van griesmeel eens: lekker zoet door de dadels en een tikje hartig door de saffraan.

Probeer ook eens deze bijzondere glutenvrije tapiocapap met appel, wortel en dadelstroop.

griesmeelpap met saffraan en dadels

onbijt- of nagerecht | 4 personen

1 l melk
10 draadjes saffraan
100 g griesmeel
gele basterdsuiker naar smaak
30 g chocolade cruesli
4 medjoul dadels*, grof gehakt

Stap 1
Breng de melk met de saffraan en een snuf zout aan de kook. Strooi er al kloppend met een garde de griesmeel door. Laat al kloppend nog 3-4 min. doorkoken tot een mooie gebonden griesmeelpap. Roer goed over de bodem, griesmeel kan snel aanzetten.

Stap 2
Breng op smaak met de basterdsuiker, verdeel over 4 kommen en bestrooi met de cruesli en de gehakte dadels.

* Medjoul-dadels zijn verse dadels van een bepaald ras met een hele fijne smaak, mooie glans en zacht vruchtvlees.

Bereiden ± 10 min.

FOTOGRAFIE SAKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN DOSIA BREWER