nr.1 foodmagazine

groene minestrone met spelt & pecorino

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar zin in hebben na de feestdagen. Wij hebben twee geweldige uitgaven die je dan eigenlijk niet mag missen: ons Feel Good Food-kookboek en onze Feel good-special. Uit deze laatste komt dit recept voor verse én gezonde groene minestrone. Proef maar vast voor!

groene minestrone met spelt & pecorino

hoofdgerecht | 4 personen | v

2 l groentebouillon
1 bosje basilicum
200 g spelt (supermarkt, natuurwinkel)
200 g verse erwten en/of tuinbonen
350 g groene asperges, in stukken
1 kleine courgette, in blokjes
1 prei, in ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
50 g pecorino, geraspt

Breng de groentebouillon met de basilicumstelen aan de kook. Houd het basilicumblad apart. Voeg de spelt toe en kook 10 min. op hoog vuur.

Voeg de erwten en/of tuinbonen en de asperges toe en kook de groenten 5 min.
Voeg de rest van de groenten toe en kook de soep nog 3-4 min. of tot de groenten de gewenste beet hebben.

Schep de soep in 4 diepe borden. Bestrooi de minestrone met basilicumblaadjes en peper naar smaak. Zet de pecorino en je fles favoriete olijfolie apart op tafel om de soep af te maken.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT EN STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

delicious. feel good special
del_feelgoodspecial_coverDoor eten je goed voelen. Niet schuldig. Dat willen we toch allemaal. Het liefst ook nog heel erg lekker eten. In deze speciale delicious. vol feel goodfood vind je 100 pagina’s vol verse & gezonde recepten. Van energie-ontbijt tot lunchvariaties en van snel voor de hele familie tot 100% goed zoet!

Bestel de special hier!

Familietijd juni 2015 r + styling, bereiding Janneke Philippi F Serge Philippi