carpaccio van courgette

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Wij hebben een ge-wel-dig kookboek die je eigenlijk niet mag missen: ons Feel Good Food-kookboek. Uit dit 304 pagina’s tellende kookboek komt dit recept voor courgettecarpaccio. Proef maar vast voor!

Wist je dat courgette ook in cake verwerkt kan worden? Nou, bij dezen.

carpaccio van courgette

bij-, lunch- of voorgerecht | 4-6 personen | v

500 g kleine gele en groene courgettes
100 ml olijfolie
2 tl (bio)citroenrasp + 2 el citroensap
50 g rucola
100 g geschaafde parmezaan
ook nodig: mandoline of fijne schaaf

Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.

Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.

Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.

Bereiden ± 10 min.

RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

delicious. feel good food

DEL Cover kookboek 6In delicious. Feel Good Food vind je 180 recepten van Valli Little voor lekker & gezond eten. Van goed ontbijt tot powerlunch en van smaakvolle salades tot simpele, maar fantastische hoofdgerechten én desserts om van te genieten. Allemaal onweerstaanbaar delicious.!

Bestel het boek hier

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze