nr.1 foodmagazine

romige koolraaptaart met specerijen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janneke Philippi, bedenker van dit recept: ‘In deze quiche kun je prima restjes wintergroenten verwerken. Vervang een deel van de koolraap bijvoorbeeld door pastinaak, aardpeer of knolselderij. Ook spinazie of snijbiet zijn hier lekker in.’

romige koolraaptaart met specerijen

hoofdgerecht | 4 personen v

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)*, ontdooid
1 koolraap (± 700 g)
250 ml crème fraîche
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl kerriepoeder
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen anijszaad
1 tl gemalen kaneel
2 eieren
125 g jonge boerenkaas, geraspt
3 el peterselie, jngesneden
ook nodig: quiche of lage taartvorm van 24 cm Ø, ingevet

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg, laat ze iets overlappen en druk aan, zodat er geen openingen zijn. Laat het teveel aan deeg over de vorm hangen. Rasp de koolraap grof en houd apart.

Meng in een grote schaal de crème fraîche met de kno ook, specerijen, eieren, kaas en peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de koolraap erdoor.

Schep het mengsel op de deegbodem. Vouw overhangend deeg eventueel terug en bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

* Je kunt de plakjes deeg ook op elkaar leggen; draai elk volgend plakje wat je op het vorige plakje legt dan een kwartslag. Rol de 5 gestapelde plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een mooie ronde lap van 28-30 cm Ø, die in de vorm past. Snijd de randjes evt. netjes bij.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 35-40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

koolraap