nr.1 foodmagazine

pompoen met kaasfondue

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je het pompoen helemaal leeg.

Zin in meer kaasfondue? Maak dan ook eens deze met boerenkaas, geitenkaas en blauwader.

pompoen gevuld met kruidige kaasfondue
lunch- of klein hoofdgerecht | 4 personen | v

4 kleine pompoenen, liefst in verschillende kleuren
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook,  fijngesneden
10 g boter
200 ml witte wijn
10 blaadjes salie, fijngesneden
5 takjes tijm, blaadjes gerist
snuf versgemalen nootmuskaat
500 g gruyère, geraspt
1 el maïzena
1 stokbrood, voor erbij, in plakjes

Stap 1 (2 uur van tevoren) Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van elke pompoen een flinke kap af en leg pompoenen en kapjes in de oven. Rooster ze in 25-30 min. totdat het binnenste iets zachter is. Lepel de zaadlijsten met pitten er met een lepel uit. Zorg dat de wand zeker 1 cm dikte houdt. Schakel de oven uit en zet de pompoenen afgedekt met aluminiumfolie terug in de oven.

Stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Bak intussen voor de fondue de ui en knoflook in de boter zachtjes in 5 min. goudgeel. Voeg de wijn, salie, tijm en nootmuskaat toe en breng tegen de kook aan. Voeg al roerend in delen de kaas toe. Roer de maïzena in een kopje met 2-3 el koud water glad en giet al roerend door de kaasfondue. Laat het goed binden. Schep de pompoentjes vol met de fondue en zet afgedekt nog 10 min. terug in de oven. Serveer met stokbrood.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 40 min.

PRODUCTIE, RECEPTEN EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR  STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN  M.M.V. EDUARD VAN ADRICHEM, GEBROEDERS DE WOLF, JENS VISSER, PETER DERKS

Nog veel meer hartverwarmend eten vind je in het delicious.kookboek Feel Good Food! Bestel het voor jezelf of geef het cadeau!

pompoen