nr.1 foodmagazine

mascarponemousse met citroen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig.

Zin in nog een toetje met citroen? Maak dan deze cheesecake.

citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
nagerecht | 4 personen

2 blaadjes gelatine
2 citroenen
100 g suiker
250 g mascarpone
50 ml slagroom
2 amaretti morbidi, verkruimeld

Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.

Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Boen 1 citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroenen uit. Breng de citroen- rasp met het sap en 75 g suiker in een steelpan tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de hete citroensiroop. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen.

Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom tot een dikke crème. Klop in een dun straaltje de citroensiroop erdoor. Schenk de mousse in 4 glazen en zet min. 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm in een (saus)pan de laatste 25 g suiker met 1 el water zachtjes tot een heldere suikersiroop. Laat de suikersiroop op iets hoger vuur kleuren tot goudbruine karamel. Roer niet, maar schud de pan af en toe. Strooi de amarettikruimels op bakpapier. Schenk de warme karamel erover en laat afkoelen. Hak de karamel in stukjes.

Neem de mascarponemousse uit de koelkast en laat 10 min. op temperatuur komen. Bestrooi ze met de amaretticrunch.

Bereiden ± 25 min. / wachten ± 2 uur.

Tip Doe 3 el limoncello bij de citroensiroop

RECEPTEN & STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

mascarponemousse