sabayon met gebrand fruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tijdens de kerstdagen kun je wel wat extra hulp in de keuken gebruiken. De Cook Expert van Magimix hakt, pureert, kneedt, klopt, bakt, stooft en stoomt met een druk op de knop. Ideaal wanneer je meerdere handelingen tegelijk wilt uitvoeren, zoals bij het maken van deze sabayon.

sabayon met gebrand fruit

nagerecht | 4 personen

1 rijpe mango, geschild, in blokjes
1 kleine rijpe papaja, geschild, vruchtvlees in blokjes
300 g verse ananas, in dunne plakken, plakken in kwarten
250 g blauwe of rode druiven, gehalveerd, ontpit
3 passievruchten, gehalveerd, pulp eruit geschept
ook nodig: 4 platte wijde ovenschaaltjes

sabayon
5 eidooiers
40 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje, opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
100-200 ml witte dessertwijn (bijv. beaume de venise of witte port)

Verdeel het fruit mooi over de ovenschaaltjes en verdeel de passievruchtenpulp erover. Zet afgedekt tot gebruik weg.

Zorg dat de rvs kom heel schoon is. Doe voor de sabayon de eiwit klopper in de rvskom.

Voeg de eidooiers, suiker en het vanillemerg toe. Sluit af met de deksel. Stel het Expert-programma in op 15 min. snelheid 4 / 68°C. Druk op AUTO. Spatel het mengsel tussentijds van de wand van de kom.

Voeg na ± 5 min. de wijn langzaam toe via de opening in de deksel zodra de sabayon dikker van structuur wordt. Gebruik 100 ml wijn voor een dikke sabayon, meer voor een dunnere. Gebruik snelheid 5 als je kiest voor een sabayon met meer wijn.

Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de fruitschaaltjes met wat poedersuiker en zet ze 2 richels van boven onder de grill. Laat het fruit net licht schroeien, pas op dat het niet te hard gaat.

Overgiet het gegrilde fruit met de sabayon en serveer de sabayon en serveer direct.

Bereiden ± 10 min. / Cook Expert ± 15 min. / grill ± 5 min.

DELICIOUS. SAMEN MET MAGIMIX RECEPTUUR TRUDELIES SCHOUTEN

Het extra dikke kerstnummer ligt nu in de winkel en in onze webshop!

sabayon